Son Dakika

ARAŞTIRMA VERİMLİLİĞİ İÇİN YENİ STÜDYO

Eisai, Klinik Araştırma Verimliliğini ve Hasta Deneyimini Geliştirmek ve Modernize Etmek için Medidata’nın Klinik Veri Stüdyosunu Seçti

Yapay zeka ile geliştirilmiş çözüm, Eisai’nin veri inceleme ve uyum sürecini %80 oranında hızlandırmasına yardımcı olacak

New York – 10 Ekim 2024 – Bir Dassault Systèmes markası ve yaşam bilimleri endüstrisi için önde gelen klinik araştırma çözümleri sağlayıcısı olan Medidata, Tokyo merkezli Eisai Co., Ltd. şirketinin ABD’deki ilaç iştiraki olan Eisai Inc. (“Eisai”) şirketinin, yakın zamanda duyurulan yapay zeka destekli Medidata Klinik Veri Stüdyosu ‘nu kullanan ilk müşterilerden biri olacağını duyurdu. Eisai Inc. bu yenilikçi veri deneyimini klinik verileri üzerinde benzeri görülmemiş bir kontrol elde etmek için kullanacak. Ayrıca ölçeklenebilir ve karmaşık klinik araştırmaların yürütülmesini sağlayacak ve hasta deneyimini iyileştirecek.

Eisai Klinik Bilimler ve Operasyonlar Direktörü Shobha Dhadda, “Veri silolarının yerini alabilmesi ve tüm veri kaynaklarının kalitesini ve bütünlüğünü korurken mevcut yazılım setimizle sorunsuz bir şekilde entegre olabilmesi nedeniyle Medidata’nın Klinik Veri Stüdyosu’nu klinik araştırma yönetim platformumuza ekledik. Çeşitli klinik ve hasta veri türlerini işleyebilen bir teknoloji çözümleri paketine sahip olmak, kaliteden ödün vermeden veya ek kaynak gerektirmeden verimliliği artıracak” dedi.

 

Klinik Veri Stüdyosu , tüm veri kaynaklarını merkezi olarak yöneten ve klinik araştırma ekosistemi genelinde veri güvenilirliğini artıran sektörün tek birleşik platformu olan Medidata Platformu tarafından destekleniyor. Klinik Veri Stüdyosu , Medidata Rave EDC de dahil olmak üzere hem Medidata kaynaklarından hem de laboratuvarlar veya diğer elektronik veri yakalama sistemleri gibi Medidata dışı kaynaklardan gelen verileri sorunsuz bir şekilde entegre ediyor. Ayrıca içe aktarma sürecini kolaylaştırıyor ve yapılandırılmış veri aktarım anlaşmaları aracılığıyla otomatik doğrulama sağlıyor. Yapay zeka kullanarak, farklı veri sistemlerinin zorluklarını azaltıyor ve yüzde 80’e kadar daha hızlı veri incelemesi sunuyor. Aynı anda incelenebilen, görselleştirilebilen ve üzerinde işlem yapılabilen hasta verilerinin kapsamlı bir şekilde görüntülenebilmesini sağlıyor.

 

Medidata Küresel Satış Müdürü Janet Butler ise şunları söyledi: “Klinik Veri Stüdyosu ile sağlık sektörü paydaşlarını modern klinik araştırmaların karmaşıklığının üstesinden gelmeleri ve daha net, eyleme geçirilebilir veriler etrafında işbirliğini teşvik etmeleri için güçlendiriyoruz. Birleşik, yapay zeka odaklı bir veri yönetimi ve analitik deneyimi sunarak, araştırma ekiplerinin potansiyel veri sorunlarını daha hızlı tespit etmelerini ve hasta hakkında daha doğru bir anlayış kazanmalarını sağlıyoruz.”

Bir yanıt yazın